• Начало »
  • Новини »
  • Съвети при избор на спалня: Как да изберем подходящата спалня за нашите нужди?

Съвети при избор на спалня: Как да изберем подходящата спалня за нашите нужди?

13 октомври 2021
Съвети при избор на спалня: Как да изберем подходящата спалня за нашите нужди?

Всички ние прекарваме 1/3 от живота си в сън и обикновено не си даваме сметка, колко е важен правилният избор на спалня и съчетаването ѝ с подходящия матрак. Ето защо, сега ще ви дадем няколко полезни насоки, които да следвате при вашия избор.

 

Едно от първите неща, които трябва да решим, е дали спалнята ни да бъде с място за съхранение или не. Основно има два варианта между, които да избираме и това са: спални с чекмеджета и такива с повдигащ механизъм. Предимството на спалните с шкафове е, че когато ги отваряме и затваряме постланата кувертюра и възглавничките ще останат непокътнати, но за сметка на това мястото за съхранение, което можем да оползотворяваме, е само, колкото размера на шкафовете.

Ако се спрем на варианта с повдигащ механизъм, трябва да имаме предвид, дали спалнята се предлага с подматрачна рамка или не. В случай, когато ние отделно трябва да купим подматрачната рамка, е нужно да се съобразим с размерите и повдигащия механизъм на спалнята, за да не останем неприятно изненадани, когато установим, че избраната от нас подматрачна рамка не пасва на нашата спалня. Ако пък решим да купим еднолицев матрак с вградена подматрачна рамка, трябва да сме наясно каква точно е конструкцията на нашата спалня, защото основно вариантите са два: спални с подматрачна рамка, които са за двулицеви матраци, и спални без подматрачна рамка, на които се поставят еднолицеви матраци с вградена подматрачна рамка.

Има случаи, когато решим да купим някой матрак, който е в промоция на изгодна цена, и в последствие си закупим спалня. Ако не сме наясно с описаните по-горе особености ще установим, че са несъвместими. Същото, разбира се, важи и, ако първо си купим спалнята, и в последствие изберем неправилния матрак.

 

Друг много важен критерий, освен размера, е това дали спалнята да бъде с горна и долна табла или само с горна. Понякога всички ние се подвеждаме по хубавия външен вид без да се съобразяваме с функционалността и нашите нужди. Когато единия или двамата души, които ще ползват спалнята са по-високи, най-удачното решение е да се избере спалня без долна табла, защото тя би ограничила възможността на спящия да бъде в изцяло изпъната позиция.

 

Когато вече сте наясно с описаните тънкости и характеристики, за които трябва да следите при вашия избор на спалня и матрак, спокойно може да насочите вашето внимание към богатия избор от цветове, материи и форми, които се предлагат.

 

 

Примерни модели на различните видове спални:

 

Тапицирани спални с висококачествена кадифена дамаска в различни цветове. Спалните са в комплект с подматрачна рамка, което е много голямо предимство, тъй като вие ще трябва да изберете само точния размер матрак. Тези спални са без място за съхранение:

 

 

 

 

Тапицирани спални с място за съхранение, повдигащ механизъм и подматрачна рамка:

 

 

 

 

 

 

 Спални с място за съхранение - чекмеджета :

 

 

 

 

 

 

Спални с голяма покриваща табла и висящи нощни шкафчета:

 

 

 

 

 

Спални с балдахин:

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Легла без горна и долна табла:

 

 

 

 

 

Спални без място за съхранение:

 

 

 

 

 

 

 

Легла с дървени крака и красиви метални орнаменти върху таблата:

 

 

 

 

 

 

Спалня изработена от масивна акациева дървесина в естествен нюанс, с метална основа в черно. Без място за съхранение:

 

Oнлайн магазинът няма да работи от 12.08.2023г. до 27.08.2023г. (включително). Всички поръчки, направени в в периода 07.08.2023 - 27.08.2023г., ще бъдат обработени след 28.08.2023г. в рамките на 10 работни дни. Екипът на МЕБЕЛА Ви пожелава приятно прекарване на плажа! ✨

прочети още

Има много неща, които трябва да имате предвид, когато избирате огледало: форма, размер и материал. Огледалата не само отразяват светлината, за да озаряват стаята ви, но и създават илюзията за повече пространство.

прочети още

Защита на диваните от избледняване Тъканите се влияят от слънчева светлина и топлина, затова препоръчваме да държите тапициран или кожен диван далеч от пряка светлина и източници на топлина, включително радиатори. Въпреки че всички тъкани ще избледнеят с течение на времето – това е част от естествения им процес на остаряване– това ще помогне да се сведат до минимум прекомерните промени във външния вид. Трябва да се разбира от само себе си, но ги пазете и от открит огън.

прочети още