• Начало »
  • Новини »
  • Няколко полезни съвета: Как да се погрижим, за да съхраним добрия външен вид на нашата маса за хранене или холна маса?

Няколко полезни съвета: Как да се погрижим, за да съхраним добрия външен вид на нашата маса за хранене или холна маса?

19 октомври 2021
Няколко полезни съвета: Как да се погрижим, за да съхраним добрия външен вид на нашата маса за хранене или холна маса?

Масата за хранене е мястото, около което се събира цялото семейство, и често едни от най-хубавите и незабравими моменти се случват на нея.

 

Дали нашата маса ще бъде от естествена дървесина, ламинирано ПДЧ или от друг материал, е въпрос на вкус, но основното е, че тя разкрива нашата индивидуалност, също както чрез нашите дрехи, ние се опитваме да изразим себе си. Ето защо  много домакинства предпочитат да ползват подложки за прибори, които се поставят върху масата, а не покривки, за да не се скрива нито една извивка, цвят и характерни черти от силуета ѝ.

 

Редовното почистване е от ключово значение за по-дългото запазване на добрия външен вид на вашата маса.

 

Фурнировани маси и маси от дърво
  • Не използвайте груби или абразивни химикали, лакове или спрейове

  • Избършете масата си с влажна кърпа, след това подсушете с чиста кърпа без власинки

  • Подложки за прибори. Те предпазват повърхността на масата от влага и топлина - не поставяйте топли чаши или чинии директно върху масата

  • За да поправите малки драскотини, можете да използвате малко количество маслен лак, а за масивно дърво можете просто да запечатате със съответстващ лак или боя. Винаги тествайте на дискретна зона, преди да обработите цялата повърхност.

  • Опитайте се да предпазите масата си от пряка слънчева светлина, а също така не поставяйте масата в непосредствена близост до отоплителен уред. Това може да доведе до свиване, а след това и до раздуване - деформиране на материала

 

Маси от масивно акациево дърво:

 

 

 

 

 

Маси от масивно мангово дърво:

 

 

 

 

Маси от ламинирано ПДЧ

Към поддръжката на ламинираните плоскости трябва да се подхожда с внимание.Тяхното почистване може да се прави и с традиционните почистващи препарати, но е важно те да не съдържат абразивни частици, които ще наранят и надраскат повърхността. Освен това съдържанието на оцет, разтворители или препарати на азотна основа не са подходящи за ламинираните повърхности, тъй като ще влошат тяхното качество.

При по-сериозни замърсявания като пръски от мазнина, или остатъци от лепило/силикон, не е добро решение да третирате същите с по-силни препарати. По-добре е да използвате стъргало, което нежно да отстрани петното, след което да почистите с препарат остатъците.

 

 

 

 

Помощни маси изработени от ламинирано ПДЧ:

 

 

 

 

 

 

 

Стъклени маси

Стъклените повърхности лесно и бързо могат да се почистват със специален препарат за стъкло, но също така може да си направите и разтвор от вода и оцет. Този изпитан трик ще запази блясъка и чистотата на вашата масичка всеки път по безупречен начин.

 

 

 

 

Бетон, мрамор и камък 

Масите от бетон и камък са порести, затова почиствайте веднага, ако резлеете някаква течност.

Внимателно използвайте остри предмети, като ножове и др. - тези материали са особено податливи на драскотини.

Редовно избърсвайте бетонни, мраморни и каменни маси с влажна кърпа, след което изсушете с чиста кърпа без власинки.

Не използвайте груби или абразивни химикали, лакове или спрейове. 

Oнлайн магазинът няма да работи от 12.08.2023г. до 27.08.2023г. (включително). Всички поръчки, направени в в периода 07.08.2023 - 27.08.2023г., ще бъдат обработени след 28.08.2023г. в рамките на 10 работни дни. Екипът на МЕБЕЛА Ви пожелава приятно прекарване на плажа! ✨

прочети още

Има много неща, които трябва да имате предвид, когато избирате огледало: форма, размер и материал. Огледалата не само отразяват светлината, за да озаряват стаята ви, но и създават илюзията за повече пространство.

прочети още

Защита на диваните от избледняване Тъканите се влияят от слънчева светлина и топлина, затова препоръчваме да държите тапициран или кожен диван далеч от пряка светлина и източници на топлина, включително радиатори. Въпреки че всички тъкани ще избледнеят с течение на времето – това е част от естествения им процес на остаряване– това ще помогне да се сведат до минимум прекомерните промени във външния вид. Трябва да се разбира от само себе си, но ги пазете и от открит огън.

прочети още