Как да се грижим за нашия диван?

26 октомври 2021
Как да се грижим за нашия диван?

Защита на диваните от избледняване


Тъканите се влияят от слънчева светлина и топлина, затова препоръчваме да държите тапициран или кожен диван далеч от пряка светлина и източници на топлина, включително радиатори. Въпреки че всички тъкани ще избледнеят с течение на времето – това е част от естествения им процес на остаряване – това ще помогне да се сведат до минимум прекомерните промени във външния вид. Трябва да се разбира от само себе си, но ги пазете и от открит огън.Поддържайте възглавниците на дивана плътни


С течение на времето възглавничките ще загубят обем – поддържайте ги удобни, като разпределите пълнежа им до външните им ръбове след употреба. Също е добра идея периодично да ги завъртате, за да избегнете неравномерното износване. Пълнежите от пера се улавят в устойчиви на пух вътрешни торби за съхранение. Въпреки това, поради различията в техния размер и тегло, нормално е и може да се очаква някои пера да си проправят път през вътрешната облицовка по време на употреба.При разливане на течности върху дивана


Важно да се погрижите незабавно, за да избегнете трайно увреждане на повърхността на вашия диван. Попийте течностите със суха кърпа, след това използвайте сешоар, за да изсъхне равномерно. Внимавайте да не осъществите директен контакт между тъканта и сешоара. Поставете на средна температура и спазвайте разстояние от поне 30 см. Ако сте разлели нещо, което може да остави петно, като червено вино, най-добре е да помолите професионалист за помощ.Почистване на диван с дамаска


Трябва да почиствате дивана си с прахосмукачка редовно, за да избегнете натрупването на прах, тъй като това с течение на времето може да доведе до образуване на следи върху тъканта, които не могат да бъдат премахнати. Ако вашият диван се нуждае от по-обстойно почистване, потърсете местен специалист, вместо да се опитвате да го почистите сами.


Грижа за диван с кадифена дамаска


Кадифето е съставено от фини власинки, които в зависимост от начина, по който са разположени, може да променят вида и цвета си. В резултат на това не е необичайно кадифето да изглежда „смачкано“, когато е ново. Не се паникьосвайте: просто го изчеткайте с четка за дрехи, за да разрошите власинките. Кадифето естествено ще се смачка с течение на времето, но това именно му придава характерния античен вид и не влияе на неговата издръжливост. 

Още съвети за поддържане на кадифе:

  1. Винаги четкайте кадифе по посока на власинките
  2. Обръщайте възглавниците редовно и внимателно изчетквайте или почиствайте с прахосмукачка (с приставка за тапицерия или обикновена дюза, покрита с плат)
  3. Попийте незабавно разлетите течности, като ги попиете със суха кърпа – това ще помогне да се предотвратят водни следи, които не могат да бъдат премахнати.Не търкайте и не оказвайте натиск върху засегнатата област, защото може петното да проникне по-дълбоко. След като попиете по-голямата част от разлятата течност, използвайте сешоар от разстояние, за да сте сигурни, че кадифето е изсъхнало напълно. След като изсъхне, преминете по зоната с четка, за да предотвратите сплъстяване.

Oнлайн магазинът няма да работи от 12.08.2023г. до 27.08.2023г. (включително). Всички поръчки, направени в в периода 07.08.2023 - 27.08.2023г., ще бъдат обработени след 28.08.2023г. в рамките на 10 работни дни. Екипът на МЕБЕЛА Ви пожелава приятно прекарване на плажа! ✨

прочети още

Има много неща, които трябва да имате предвид, когато избирате огледало: форма, размер и материал. Огледалата не само отразяват светлината, за да озаряват стаята ви, но и създават илюзията за повече пространство.

прочети още

Масата за хранене е мястото, около което се събира цялото семейство, и често едни от най-хубавите и незабравими моменти се случват на нея. Редовното почистване е от ключово значение за по-дългото запазване на добрия външен вид на вашата маса.

прочети още