Съвети при избор на столове

3 ноември 2020
Съвети при избор на столове

Избор на подходящите столове

Трапезариите и кухните варират по форма, размер и стил. Може да бъдете в уютен кът за закуска или да имате голяма трапезария, използвана само за специални случаи.

Мебелите за сядане обикновено са един от последните артикули, които избирате за обзавеждане на вашата трапезария. Въпреки това мебелите за сядане са изключително важен компонент. Столовете за трапезария, които сте избрали, могат да повлияят на вида, стила и комфорта на мястото, където се храните. Столовете за хранене могат да се използват като акценти, които показват контрастен външен вид и текстури, или могат да се впишат елегантно с останалия декор.

Когато избирате столове за кухня и трапезария, трябва да вземете предвид редица въпроси. Ще се използват ли редовно или са само за специални случаи? Искате ли стол за трапезария да е здрав, тапициран и т.н.?

МЕБЕЛА БГ е тук, за да реши тези проблеми, за да може да изберете столовете за трапезарията, които пасват най-добре с начина, по който искате да ги използвате.

 

Вижте нашите предложения тук

 

В кухнята

Създаването на красива атмосфера във вашата кухня може да бъде значително лесно чрез избора на подходящ кухненски стол.

Тъй като нашите кухни функционират като сърцето на къщата и се използват ежедневно, препоръчваме да изберете дървен, здрав стол, който може да издържи ежедневната употреба. Привлекателността на дървените столове за хранене е, че те са със солидна конструкция и имат висока издръжливост във времето. С подходящи грижи те могат да се използват през целия живот на вашата къща.

За разлика от по-традиционните столове за хранене, които имат деликатни материи, кухненските столове, изработени изцяло от дърво или тапицирани със здрави дамаски, могат лесно да се поддържат и почистват. Най-хубавото е, че добре конструираните столове за хранене все още могат да бъдат удобни за ежедневна употреба.

Потърсете столове за сядане, които имат универсално излъчване, като ви осигуряват гъвкавост при промени във вашата кухня, като същевременно запазват усещането за дома.

 За трапезарията

Работата с трапезария, запазена специално за храненето, ви позволява да създадете дизайн, базиран на лукс. Изборът на столове за трапезарията може да се извърши предмамерено. За разлика от кухненските столове, които трябва да могат да издържат на често използване, столовете за трапезария могат да бъдат избрани, за да внесат атмосфера на формалност.

Най-лесният начин да внесете нотка на изтънченост е да изберете тапицерия, която добавя цвят и текстура към околните мебели в стаята. Внасяйки нежно текстурирани тапицирани столове за сядане на маса за хранене, можете да вдъхнете живот и цвят на стаята.

Алфреско – Живот на открито

 Ако обичате да гледате звездите, докато вечеряте на открито, трябва да имате столове за хранене, които да отговарят на различни критерии. Това, че избирате здрав стол, не означава, че трябва да жертвате комфорта и красотата.

Столовете на открито могат да имат елегантна визия, която позволява удобно сядане, когато се събирате с приятели. Можете да подчертаете красотата на това, че сте навън, като изберете естествен материал, който да допълни заобикалящата ви среда, или можете да внесете модерен облик във вашата рустик обстановка, като добавите стол, който контрастира на външната среда по поразителен начин.

Това, че се храните на открито, не означава, че трябва да жертвате елегантността в дизайна на мебелите за сядане. Изберете аранжировка, базирана на външните мебели, която да отразява очарованието и стила на вашия интериор.

Хранене заедно

Работата в по-малко пространство може да направи подреждането на няколко отделни стола за хранене сложно. За да облекчите необходимостта от местене на мебелите за сядане в различни позиции, може да помислите за сядане на пейка.

Пейките не се отнасят само до маси за пикник. С правилния материал можете да поддържате класически стил, без допълнителна бъркотия. Използването на пейка автоматично дава на вашия декор акцент. Пейката може да ви осигури повече места, като същевременно запазва модерно усещане.

Изборът на подходящите столове за хранене може да промени стила и усещането на вашата маса. Ако изберете семпли столове за трапезария, можете да придадете на масата формален вид. Можете дори да смесвате и съчетавате стиловете на столовете, стига да имат обединяващ елемент сред тях. Общата връзка може да бъде: цвета на дамаската, дизайна на крака или стила. Също така трябва да сте сигурни, че избраните от вас столове кореспондират правилно с размера на вашата маса.

Столовете за хранене ви дават възможност да демонстрирате своята индивидуалност с малки нотки в интериора. Ако все още търсите още идеи за това как да структурирате най-добре стаята, разглеждайте нашите готови предложения в категория Комплект – маси и столове, представени в нашия онлайн магазин. Там ще видите как точно могат да се комбинират различни маси и столове, за да съответстват на атмосферата, която търсите.

Вижте нашите готови предложения за Комплект - маса и столове

Oнлайн магазинът няма да работи от 12.08.2023г. до 27.08.2023г. (включително). Всички поръчки, направени в в периода 07.08.2023 - 27.08.2023г., ще бъдат обработени след 28.08.2023г. в рамките на 10 работни дни. Екипът на МЕБЕЛА Ви пожелава приятно прекарване на плажа! ✨

прочети още

Има много неща, които трябва да имате предвид, когато избирате огледало: форма, размер и материал. Огледалата не само отразяват светлината, за да озаряват стаята ви, но и създават илюзията за повече пространство.

прочети още

Защита на диваните от избледняване Тъканите се влияят от слънчева светлина и топлина, затова препоръчваме да държите тапициран или кожен диван далеч от пряка светлина и източници на топлина, включително радиатори. Въпреки че всички тъкани ще избледнеят с течение на времето – това е част от естествения им процес на остаряване– това ще помогне да се сведат до минимум прекомерните промени във външния вид. Трябва да се разбира от само себе си, но ги пазете и от открит огън.

прочети още